Heerlijke en verrassende sterrendiners voor de vegetarische fijnproever. Bestel ze thuis of op je vakantieadres.
Kies bij de winkelwagen een bezorgdatum op dinsdag, donderdag of zaterdag.
De boxen zijn mits gekoeld bewaard 2 dagen houdbaar zodat er bijna iedere dag gedineerd kan worden.
Menu Parkheuvel vegetarisch
Inclusief brood van Vanmenno
- Rouleaux van pompoen met zeewier-kaviaar
- Rode Biet Dry-aged, Kwartel ei, little gem, punt radijs, pijnboompitten
- Linzen ravioli, shimeji, paddenstoelencrèmesaus
- Tiramisu met stroopwafels, stroopwafellikeur en blauwe bessen- sponge
INSTRUCTIES
INSTRUCTIEVIDEO VEGETARISCH
Bijpassende wijnen & bijzondere extra's
met deze knop

Granbazán 'Etiqueta Ámbar' Albariño
Classificatie: DO Rías Baixas
Soort Wijn: Volle witte wijn
Sluiting: Kurk
Geschikt voor veganisten
Land: Spanje
Streek: Galicia
Producent: Agro de Bazán, Vilanova de Arousa
Druivenras(sen): albariño
Karakter:
Bleek gouden kleur. Zeer aromatisch, groene appel, citrus, banaan en ananas. Frisse, smaakopwekkende wijn, vol, met een elegant, wat rins karakter. Zuiver en lang van afdronk, modern Spaans van karakter.
Wijnbereiding:
De speciaal geselecteerde druiven worden met de hand geoogst. Na het ontstelen volgt een koude inweking op 6 tot 9°C gedurende 8 uur. Hierdoor komen meer aroma stoffen in de most. Voor de gisting gaan de druiven in roestvrij stalen tanks, door het eigen gewicht van de druiven loopt een deel van het sap weg. Dit 'afloopsap' vergist op max 20°C gedurende 5 weken, daarna blijft de wijn minimaal 4 maanden op het bezinksel. De wijn wint erdoor aan complexiteit en wordt ook zachter. Ambar (bruin) verwijst naar de kleur van het etiket. De 'Ambar' is een 'vino de Lagrima', een afloopwijn.
Gegevens producent:
Agro de Bazán maakt sinds 1988 wijn van zo'n 13 ha eigen wijngaard. Daarnaast controleert men 45 ha wijngaard bij 200 wijnboeren. In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw was Rías Baixas een onbekend wijngebied, waar de wijnbouw zeer versnippert was. De bevolking maakte met weinig kennis van zeer kleine perceeltjes wijn, meer voor privé, iets voor lokale verkoop, vaak nog zonder etiket op de fles. Distributie van wijn was zeer beperkt. Toen de vraag toenam, kwam Manuel Otero Candeira op het idee, door eigen productie en door het opkopen van druiven van wijnboeren, een volume te creëren, waardoor afzet buiten de regio en in de export mogelijk werd. Daarvoor investeerde hij grote sommen geld in gebouwen, kelders en apparatuur. Ook werden de beste wijnmakers aangetrokken. De kwaliteit ging met sprongen vooruit, de wijnen werden zeer gevraagd. Geen wonder dat Agro de Bazán wordt gezien als de pionier van de regio met wijnen die tot de allerbeste van het gebied behoren. Sinds 2017 is het bedrijf overgenomen door Pedro Martínez die naast een bodega in Rioja nu ook veel in Agro de Bazán investeert om de albariño’s op een nog hoger kwaliteitsniveau te brengen. Diego Ríos is de jonge veelbelovende Chileense oenoloog met veel ervaring, o.a. in de Moezel.
Gebied gegevens:
Het gebied Rías Baixas ligt in Galicië, het uiterste noordwesten van Spanje. De Rías Baixas, ofwel 'laagland-rivieren', zijn grote fjordachtige inhammen en baaien. Deze D.O. van ruim 2.400 ha bestaat uit 5 subgebieden: Condado do Tea en O Rosal aan de grens met Portugal langs de Miño rivier, Soutomaior en Ribeira do Ulla meer landinwaarts en Val do Salnés, de beste regio voor wijnbouw aan de kust van de Atlantische Oceaan. De bodem in Val do Salnés bestaat uit graniet met een alluviale bovenlaag. Het is het meest koele en natste gebied van de regio. Galicië kent zeer veel neerslag, 1520 mm per jaar, dat is 2x zoveel als in Nederland. De lokale consumptie van wijn is hier een veelvoud van die in de rest van Spanje. Hier ziet men nog veel de traditionele pergola wijnbouw, een stellage van palen, waarop latten en draden, waarbij de druiven als het ware een dak vormen op wel 180 cm boven de grond. Hierdoor worden de druiven voldoende belucht, zodat het fruit gezond kan blijven en niet voortijdig verrot, vanwege het vochtige klimaat. Ook de dikke schil van de albariño druif vermindert de kans op meeldauw.
Serveren bij Bij lichte visgerechten, schaal- en schelpdieren, licht blank vlees en gevogelte, pasta's, groentengerechten, salades.
Serveertemperatuur 8 à 10ºC
Overige Informatie Vaak wordt genoemd dat de albariño druif verwant zou zijn aan riesling en door pelgrims naar Galicië gebracht zou zijn. Dit klopt niet. Waarschijnlijk is albariño verwant aan loureiro.
Allergenen sulfieten

Weissburgunder
Classificatie: Qualitätswein
Kleur: Volle witte wijn
Land: Duitsland
Streek: Mosel-Saar
Producent: Weingut Van Volxem, Wiltingen
Druivenrassen: weissburgunder (pinot blanc)
Karakter: Veel geur met rijp exotisch fruit en bloemen in de neus. De volle inzet met filmend en romig karakter en de lichte hint van hout geven de wijn een rijk en geconcentreerd karakter. De ondergrond van leisteen, kalksteen en ook nog zand en rhyoliet geeft de wijn een gelaagdheid en elegantie.
Wijnbereiding: Na een handmatige oogst gaan de druiven in roestvrij stalen tanks voor inweking en uiteindelijk vergisting met wilde, druifeigen gisten. Dit totale proces van vinificatie en lagering op RVS en barrique neemt circa 6 tot 7 maanden in beslag en men gebruikt een minimum aan zwavel, waarna botteling, zonder klaring plaatsvindt in mei.
Producent gegevens: Dit domein bevindt zich in het historische centrum van Wiltingen, een van de bekendste wijnbouwgemeenten aan de Saar. Als voormalig kloosterwijngoed van de Luxemburgse Jezuïeten beschikte het reeds in het begin van de 18e eeuw over grote percelen wijngaarden in de beste wijnbergen van Wiltingen zoals Scharzhofberger, Kupp, Klosterberg en Gottesfuss. In 2003 werd er nog de Kanzemer Altenberg aan toegevoegd die net zoals de andere wijngaarden in 1868 als Grand Cru werd geklasseerd. De gemiddelde leeftijd van de stokken bedraagt 40 jaar met uitschieters zoals de 120 jaar oude wortelechte stokken in de Gottesfuss, een van de steilste en meest gerenommeerde Saarpercelen. Wortelechte onderstokken kan op leisteen omdat de druifluis hier niet in kan aarden. Roman Niewodniczanski die in 2000 het domein overnam en volledig restaureerde is een telg uit de Bittburger dynastie. Zijn drang naar kwaliteit is ontoombaar en zijn streven is om optimaal de verschillende top terroirs (steile mineraalrijke leisteen, zandsteen en rhyoliet met name in Ürzig) te laten spreken. Hiervoor zijn grote investeringen gedaan in de wijnbergen en de druiven worden steeds laat en handmatig in verschillende fasen eind oktober/november geplukt. In 2019 is de nieuwe ultra moderne kelder in gebruik genomen, een op zijn minst architectonisch opvallend gebouw in de nog steeds klassieke Saar/Mosel regio.
Gebied gegevens: Het wijngebied Mosel, waaronder ook de zijrivieren de Saar en de Ruwer gerekend worden, is het oudste en één van de mooiste wijnstreken (totaal bijna 8.800 ha) van Duitsland. Er komen prachtige wijnen vandaan, vooral op basis van de vermaarde rieslingdruif. Dat deze druif het in deze streek tussen Koblenz en Trier het zo goed doet heeft te maken met een combinatie van klimaat en bodem. Het koele, noordelijke klimaat zorgt ervoor dat de druif lang moet rijpen en mooie zuren behouden blijven. Het Saar Bereich is minder beschut tegen de koude wind en daarom zijn deze wijnen vaak wat gereserveerder in structuur. Dit brengt een hoger zuurgehalte met zich mee, waardoor ze langer bewaard kunnen worden. Door het warmer wordende klimaat heeft de Saar steeds meer het voordeel dat het in het Mosel gebied de koelste regio is. De bodem werkt op twee manieren gunstig mee. In de eerste plaats is er de ligging van de wijngaarden, op de steile hellingen van de oever van de Moezel en de zijrivieren. De mooiste hellingen liggen op het westen, deze krijgen de meeste zonuren. De variatie in de kwaliteit van de wijngaarden is enorm. De Moezel is de Duitse rivier met de meeste bochten, hierdoor liggen de hellingen in alle richtingen. Daarnaast is er de ondergrond zelf. De beste bodem bevat veel leisteen. Dat heeft de eigenschap de zonnewarmte van overdag in de avonduren vast te houden en daarmee de druiven nog wat extra te verwarmen. Daardoor verloopt het rijpingsproces geleidelijk. Op de vlakkere delen langs de rivier staat vooral müller-thurgau.
Serveren bij: Bij visgerechten, schaal en schelpdieren, lichte vleesgerechten en gevogelte, groentegerechten, asperges, pasta’s, gedroogde hammen en worstsoorten, milde romige kazen.
Serveertemperatuur: 8 à 10ºC
Overige informatie: Al in de Romeinse tijd werd hier wijn gemaakt. De huidige traditionele gebouwen van Van Volxem staan deels op funderingen uit die tijd. Streven van Van Volxem bij de droge wijnen is een verteerbare wijn met een alcoholpercentage van rond de 12%.

St Martinus Parkheuvel Cuvee
Kleur: Volle witte wijn
Land: Nederland
Streek: Zuid Limburg, Vijlen in de gemeente Vaals
Producent: St. Martinus in samenwerking met Parkheuvel
Druivenrassen: Souvigner Gris, Pinot Gris, Auxerrois en Chardonnay
Karakter: Een volle frisse wijn uit het bergdorpje Vijlen in de gemeente Vaals. De tonen van Steenfruit als witte perzik en abrikoos, kruiden en frisse zuren geven deze wijn zijn krachtige en unieke smaak en geur.
Wijnbereiding: De wijn is gedeeltelijk gelagerd op Frans eiken vaten. De druiven die groeien op de wijngaarden van St. Martinus worden milieuvriendelijk geteeld en verwerkt in de vier verdiepingen tellende energie neutrale kelders. Deze wijn is in samenwerking met Parkheuvel en Stan Beurskens van het Nederlandse wijndomein St. Martinus samengesteld.
Serveer temperatuur 8 à 10 graden.

Seghesio Zinfandel Sonoma County
Classificatie: AVA Sonoma County
Kleur: Krachtige rode wijn
Land: Verenigde Staten
Streek: California,Sonoma County
Producent: Seghesio Family Vineyards, Healdsburg
Druivenrassen: zinfandel
Karakter: Dieprode kleur. Mooie aroma’s van zwart fruit, als cassis en bramen. Volle, geconcentreerde smaak, met een aansprekende frisheid. Zwoele tonen van pruimen, krenten, bramen en rozenbottel. In de afdronk licht eiken met een zoete kruidigheid.
Wijnbereiding: De druiven voor deze wijn komen uit het koele Dry Creek Valley en het warmere Alexander Valley. In de wijngaard vindt reeds een strenge selectie plaats, alleen gezonde en rijpe druiven worden met de hand geplukt. Vergisting geschiedt in stalen tanks gedurende 10 dagen, waarbij de wijn voor extra smaak en kleur regelmatig over de schillen wordt gepompt. Daarna rijpt de wijn gemiddeld 1 jaar in vaten, gemaakt van Frans (75%) en Amerikaans eikenhout (25%). Van deze vaten wordt elk jaar een zo’n 30% vernieuwd.
Producent gegevens: In 1895 vestigden de Italiaanse immigranten Edoardo Seghesio en zijn vrouw Angela zich vanuit Piëmonte in Californië in het gehuchtje Chianti in Alexander Valley, een deel van Sonoma County. Ze kochten er 4 hectare wijngaard en in 1902 werd een winery gebouwd. De wijngaard kreeg de voor de hand liggende naam: Home Ranch. Momenteel omvat de Home Ranch wijngaard ruim 50 ha, daarnaast zijn nog eens 110 ha in bezit in Russian River Valley, Alexander Valley en in Dry Creek Valley. Totaal 7 percelen, gelegen op verschillende bodems in klimatologisch verschillende gebieden. Naast Home Ranch bezitten ze in Alexander Valley ook Chianti Station (met de oudste sangiovese aanplant van de VS van 1910), River Road/Ranch (1942), Chen’s Vineyard (1957) in Dry Creek Valley, Lone Oak (1960) in Alexander Valley, Keyhole Ranch (1962) en de recent gekochte Montafi wijngaard (2014), beide in Russian River. Verder koopt Seghesio al jaren druiven van oude wijngaarden bij verschillende ‘family grape growers’. Vandaag de dag wordt het wijngoed gerund door de 4e en 5e generatie Seghesio. Ted Seghesio heeft het stokje van wijnmaker sinds 2015 overgedragen aan Andy Robinson. Jim Neumiller is hetzelfde aan het doen en zoon Ned is nu verantwoordelijk voor de wijngaarden. Seghesio werkt sustainable en werkt in de wijngaard met cover crops, uitgekiend energie- (zonnepanelen) en water beheer en zorgt al jaren goed voor het (Mexicaanse) personeel in hun eigen Hacienda. De Zinfandel van Seghesio wordt gezien als een van de beste van Sonoma Valley. Dit dankzij de zeer oude wijnstokken, een extreem laag rendement per hectare, een rigoureuze selectie van gezonde druiven bij binnenkomst in de kelder en de modernste apparatuur voor de wijnbereiding. Seghesio specialiseert zich in Italiaanse rassen als vermentino, barbera, sangiovese, werkt met spannende field blends op basis van zinfandel met wat oude carignane, petite sirah, grenache etc en heeft sinds kort ook een chardonnay.
Gebied gegevens: Sonoma County, ten noorden van San Francisco, heeft een zeer gevarieerde bodem. Ongeveer 25.000 hectare is beplant met een groot aantal verschillende druivenrassen. Het gebied kent bergruggen en een aantal valleien, waarvan er drie hierboven genoemd zijn. De AVA (American Viticultural Area) Sonoma County loopt van de Pacific Coast in het westen tot de Mayacamas Mountains in het oosten en heeft binnen zijn grenzen meer dan 425 wineries en 18 AVA’s, waaronder bv Alexander Valley (5.847 ha), Dry Creek Valley (3.259 ha), Russian River Valley (5.623 ha), Sonoma Valley (2.252 ha), Rockpile (77 ha), Chalk Hill (603 ha) en Carneros (2.622 ha). Als een producent dus druiven uit meerdere van deze AVAs samenvoegt in een wijn dan mag hij de AVA Sonoma County gebruiken. Onder invloed van de Grote Oceaan en de mist in de vallei vanuit de San Pablo Bay heerst er een gematigd klimaat. Op diverse plaatsen weet die ochtendmist het gebied binnen te dringen. In het zuiden is het koel, de temperatuur loopt op naarmate het noordelijker wordt. De Mayacamas Mountains in het oosten bieden het noordelijk deel beschutting. Het is moeilijk om het karakter van de Sonoma County wijnen in het algemeen te beschrijven, te veel hangt af van de druif, ligging en het wijnbedrijf.
Serveren bij: Bij kruidig gegrild rood vlees, wild, stoofgerechten, pittige, harde en blauwaderkazen.
Serveertemperatuur: 16 à 18ºC
Overige informatie: De trots van Seghesio zijn de authentieke zinfandelstokken die tot de oudste van Californië behoren. De zinfandeldruif werd lange tijd beschouwd als een eigen druivenras van Californië. Lange tijd was er onduidelijkheid omtrent de herkomst, genoemd werden primitivo, crljenak, dobricic en plavac mali uit Kroatië. Recente onderzoeken via DNA techniek op de Davis Universiteit in Californië maakten aan alle onduidelijkheid een einde: zinfandel en crljenak (oudste naam die bekend is: tribidrag) zijn identiek.

Wairau River Botrytised Riesling, Nieuw-Zeeland
Soort wijn: Witte dessertwijn
Sluiting: Schroefdop
Land: Nieuw-Zeeland
Streek: Marlborough
Producent: Wairau River Wines
Druivenras(sen): Riesling
Karakter:
Een intense, aromatische neus met tonen van honing, passievrucht en citrus. Zeer elegante smaak, waarin marmelade en gedroogde abrikoos. Het houtgebruik geeft het toffee en vanille karakter, terwijl de gezonde zuren zorgen voor extra complexiteit en een lange frisse afdronk.
Wijnbereiding:
De stokken, geplant in 1995, staan op een vulkanische bodem. De oogst vindt plaats in september, de druiven worden tot begin maart van het volgende jaar op houten rekken gelegd om in te drogen. Hierdoor verliest de druif 50% van zijn gewicht, het suikergehalte bedraagt dan 25 tot 28%. Na het ontstelen volgt 18 uur inweking van de schillen, dan volgt een zachte persing, waarna gedurende 12 uur vaste deeltjes uit het sap bezinken. Geselecteerde gist brengt de gisting op gang, die voor 60% plaatsvindt in roestvrijstalen tanks en voor 40% in kleine eiken vaten. Deze gisting op lage temperatuur duurt ongeveer 2 maanden tot in mei. Het alcoholpercentage bedraagt dan 12 à 13 graden, er resteert nog 140 g/ltr restsuiker. Dan volgt een periode van 10 tot 12 maanden rijping in eiken vaten.
De druiven voor deze wijn zijn met de hand geplukt in de Rapaura-wijngaard van de Wairau River naast de winery. Dit gebied heeft de gewoonte om in speciale jaren intens zoet en gearomatiseerd fruit te levere. Na een zorgvuldige selectie en delicaat persen wordt het sap voor fermentatie overgebracht naar Franse eiken barriques en deels roestvrij staal.
Gegevens producent:
Wairau River Wines werd opgericht in 1978 door Phil en Chris Rose. Zij waren de eersten die wijngaarden aanplantten aan de noordzijde van de rivier de Wairau. Tot 1991 verbouwden ze enkel druiven en verkochten deze aan o.a. Cloudy Bay. Toen besloot het echtpaar, samen met hun 5 kinderen, zelf wijnen te gaan produceren. Het gehele gezin is actief in het bedrijf; van kok in hun restaurant tot assistent wijnmaker. Sinds 2004 is Allen McWilliams de wijnmaker. Wairau River is één van de grootste zelfstandige familiebedrijven in Marlborough. Anno 2007 bezit de familie 210 hectaren verdeeld over 5 wijngaarden, allen gelegen op oude rivierbeddingen, die bestaan uit grote tot middelgrote ronde keien. 80% is beplant met sauvignon blanc, 10% pinot noir, verder riesling, gewürztraminer, pinot gris, chardonnay en viognier. Wairau betekent ‘verscheidende wateren’ in de taal van de originele bevolking, de Maori. Men maakt alleen wijn van eigen wijngaarden, die deels als biologisch zijn gecertificeerd.
Gebied gegevens:
Marlborough ligt in het uiterste noorden van het zuidereiland van Nieuw-Zeeland en is tevens het grootste wijngebied van het land. De eerste wijngaarden werden hier in 1973 aangeplant. Al in de jaren 80 bleek, dat voornamelijk van de sauvignon druif hier zeer opmerkelijke wijnen konden worden geproduceerd. De ideale omstandigheden voor wijnbouw in Marlborough zijn een combinatie van voldoende zonuren, de steenachtige, arme bodem, veel zon en de verkoelende zeewind, die zorgt voor gelijkmatige rijping van de druiven, waardoor behoud van fruit en zuren gegarandeerd zijn. De zee ligt slechts op slechts 10 kilometer. Ook andere rassen hebben inmiddels hun intrede gedaan, met name riesling, pinot gris en pinot noir.
Wairau River heeft zijn eigen oogstmachines om zo op de beste tijd te kunnen oogsten, zonder afhankelijk te zijn van andere bedrijven. In 2002 werd een geheel nieuwe en revolutionaire winery gebouwd. Het gehele proces vindt binnen onder één dak plaats en wordt op een constante temperatuur gehouden, terwijl het normaal is in dit gebied dat tanks ook buiten staan. Het water van de winery en wijngaarden wordt hergebruikt d.m.v. het unieke ‘Live Water Treatment System’. Dit gebruikt geen chemicaliën, zoals chloor, maar bacteriën om opnieuw schoon en zuurstofrijk water te verkrijgen.
Serveren bij:
Desserts waarin fruit gecombineerd wordt met ijs, tarte tatin, karamel. 8 à 10oCServeertemperatuur: 12 à 14 C
Allergenen: sulfieten

Schmidt Elite Classic Caviar
Baeri (classic) Caviar is licht gezouten om haar delicate aroma naar voren te brengen. Door de grootte van de eitjes en de variatie in kleur zal Schmidt Elite Classic kaviaar met haar subtiele notensmaak uw smaakpapillen strelen.
Mooie upgrade voor de feestdagen!


Manchego D.O.P. 4 maanden, La Mancha Spanje
Morbier Aop Affine, Morbier (Jura) Frankrijk
Rochebaron, Beauzac, Frankrijk
St. Maure de Touraine AOP Fermier, Frankrijk
Epoisses, Gevrey Chambertin Frankrijk

Petit Brie, Brest Frankrijk
Manchego D.O.P. 4 maanden, La Mancha Spanje
Pérail Papillon, Aveyron, Frankrijk
Rochebaron, Beauzac, Frankrijk
Epoisses, Gevrey Chambertin Frankrijk
Geschikt voor zwangere vrouwen.

Met deze steker kunt u de voorgerechten van Parkheuvel, de Kromme Watergang en Brut172 net zo mooi krijgen als op de foto. Ook onmisbaar om in huis te hebben voor iedere hobbykok.

Cadeaucheque 250 euro. Als jij bij je winkelmand het chequenummer intikt wordt er €250,- afgetrokken van je totale besteding. Als je besteding lager is dan €250,- kan je het restant gebruiken voor een toekomstige bestelling.
5-gangenmenu combi menu vegetarisch
Inclusief brood van Vanmenno
Aan de Poel - Thaise pastinaaksoep en een eclair met crème van eekhoorntjesbrood
Parkheuvel - Rode Biet Dry-aged, Kwartel ei, little gem, punt radijs, pijnboompitten
de Librije - Gebakken bloemkool, kerrie madras, gerookte amandel
de Kromme Watergang - "Rooted Rebel"
Parkheuvel - Spongecake
uitverkocht
met deze knop

Classificatie: Qualitätswein, VDP Gutsriesling
Soort wijn: Lichte witte wijn
Sluiting: Kurk
Land: Duitsland
Streek: Mosel
Producent: Weingut Van Volxem, Wiltingen
Druivenras(sen): riesling
Karakter:
Krachtige frisse, aromatische geur van vlierbloesem en perzik. Droge rinsige inzet, met veel body en sap en vervolgens een aangename mineraliteit met geïntegreerde frisse zuren en een zijdezachte afdronk met concentratie, lengte en finesse.
Wijnbereiding:
Na een handmatige oogst gaan de druiven van 30 jaar oude stokken deels in roestvrij stalen tanks en deels in foeders voor inweking en uiteindelijk vergisting met wilde, druifeigen gisten. Er vindt bij deze wijn geen malolactische gisting plaats. Dit totale proces van vinificatie en lagering neemt ca. 6 tot 7 mnd in beslag, men gebruikt een minimum aan zwavel, waarna botteling zonder klaring plaatsvindt.
Gegevens producent:
Dit domein bevindt zich in het historische centrum van Wiltingen, een van de bekendste wijnbouwgemeenten aan de Saar. Als voormalig kloosterwijngoed van de Luxemburgse Jezuïeten beschikte het reeds in het begin van de 18e eeuw over grote percelen wijngaarden in de beste wijnbergen van Wiltingen zoals Scharzhofberger, Kupp, Klosterberg en Gottesfuss. In 2003 werd er nog de Kanzemer Altenberg aan toegevoegd die net zoals de andere wijngaarden in 1868 als Grand Cru werd geklasseerd. De gemiddelde leeftijd van de stokken bedraagt 40 jaar met uitschieters zoals de 120 jaar oude wortelechte stokken in de Gottesfuss, een van de steilste en meest gerenommeerde Saarpercelen. Wortelechte onderstokken kan op leisteen omdat de druifluis hier niet in kan aarden. Roman Niewodniczanski die in 2000 het domein overnam en volledig restaureerde is een telg uit de Bittburger dynastie. Zijn drang naar kwaliteit is ontoombaar en zijn streven is om optimaal de verschillende top terroirs (steile mineraalrijke leisteen, zandsteen en rhyoliet) te laten spreken. Hiervoor zijn grote investeringen gedaan in de wijnbergen en de druiven worden steeds laat en handmatig in verschillende fasen eind oktober/november geplukt.
Gebied gegevens:
Het wijngebied Mosel, waaronder ook de zijrivieren de Saar en de Ruwer gerekend worden, is een van de mooiste wijnstreken van Duitsland. Er komen prachtige wijnen vandaan, vooral op basis van de vermaarde rieslingdruif. Dat deze druif het in deze streek tussen Koblenz en Trier het zo goed doet heeft te maken met een combinatie van klimaat en bodem. Het koele, noordelijke klimaat zorgt ervoor dat de druif lang moet rijpen en mooie zuren opbouwd. De bodem werkt op twee manieren gunstig. In de eerste plaats is er de ligging van de wijngaarden, op de steile hellingen van de oever van de Moezel en de zijrivieren. De mooiste hellingen liggen op het westen, deze krijgen de meeste zonuren. De variatie in de kwaliteit van de wijngaarden is enorm. De Moezel is de Duitse rivier met de meeste bochten, hierdoor liggen de hellingen in alle richtingen. Daarnaast is er de ondergrond zelf. De beste bodem bevat veel leisteen. Dat heeft de eigenschap de zonnewarmte van overdag in de avonduren vast te houden en daarmee de druiven nog wat extra te verwarmen. Daardoor verloopt het rijpingsproces geleidelijk.
Serveren bij:
Aperitief, bij visgerechten ( niet gerookte ) zoals ceviche, schaal en schelpdieren, sushi's of andere Aziatische, ook pittige smaken, romige frisse kazen.
Serveertemperatuur: 8 à 10 C
Al in de Romeinse tijd werd hier wijn gemaakt, de huidige gebouwen van Van Volxem staan deels op funderingen uit die tijd. Streven van Van Volxem bij de droge wijnen is een verteerbare wijn met een alcoholpercentage van rond de 12%.
Allergenen: sulfieten

Weissburgunder
Classificatie: Qualitätswein
Kleur: Volle witte wijn
Land: Duitsland
Streek: Mosel-Saar
Producent: Weingut Van Volxem, Wiltingen
Druivenrassen: weissburgunder (pinot blanc)
Karakter: Veel geur met rijp exotisch fruit en bloemen in de neus. De volle inzet met filmend en romig karakter en de lichte hint van hout geven de wijn een rijk en geconcentreerd karakter. De ondergrond van leisteen, kalksteen en ook nog zand en rhyoliet geeft de wijn een gelaagdheid en elegantie.
Wijnbereiding: Na een handmatige oogst gaan de druiven in roestvrij stalen tanks voor inweking en uiteindelijk vergisting met wilde, druifeigen gisten. Dit totale proces van vinificatie en lagering op RVS en barrique neemt circa 6 tot 7 maanden in beslag en men gebruikt een minimum aan zwavel, waarna botteling, zonder klaring plaatsvindt in mei.
Producent gegevens: Dit domein bevindt zich in het historische centrum van Wiltingen, een van de bekendste wijnbouwgemeenten aan de Saar. Als voormalig kloosterwijngoed van de Luxemburgse Jezuïeten beschikte het reeds in het begin van de 18e eeuw over grote percelen wijngaarden in de beste wijnbergen van Wiltingen zoals Scharzhofberger, Kupp, Klosterberg en Gottesfuss. In 2003 werd er nog de Kanzemer Altenberg aan toegevoegd die net zoals de andere wijngaarden in 1868 als Grand Cru werd geklasseerd. De gemiddelde leeftijd van de stokken bedraagt 40 jaar met uitschieters zoals de 120 jaar oude wortelechte stokken in de Gottesfuss, een van de steilste en meest gerenommeerde Saarpercelen. Wortelechte onderstokken kan op leisteen omdat de druifluis hier niet in kan aarden. Roman Niewodniczanski die in 2000 het domein overnam en volledig restaureerde is een telg uit de Bittburger dynastie. Zijn drang naar kwaliteit is ontoombaar en zijn streven is om optimaal de verschillende top terroirs (steile mineraalrijke leisteen, zandsteen en rhyoliet met name in Ürzig) te laten spreken. Hiervoor zijn grote investeringen gedaan in de wijnbergen en de druiven worden steeds laat en handmatig in verschillende fasen eind oktober/november geplukt. In 2019 is de nieuwe ultra moderne kelder in gebruik genomen, een op zijn minst architectonisch opvallend gebouw in de nog steeds klassieke Saar/Mosel regio.
Gebied gegevens: Het wijngebied Mosel, waaronder ook de zijrivieren de Saar en de Ruwer gerekend worden, is het oudste en één van de mooiste wijnstreken (totaal bijna 8.800 ha) van Duitsland. Er komen prachtige wijnen vandaan, vooral op basis van de vermaarde rieslingdruif. Dat deze druif het in deze streek tussen Koblenz en Trier het zo goed doet heeft te maken met een combinatie van klimaat en bodem. Het koele, noordelijke klimaat zorgt ervoor dat de druif lang moet rijpen en mooie zuren behouden blijven. Het Saar Bereich is minder beschut tegen de koude wind en daarom zijn deze wijnen vaak wat gereserveerder in structuur. Dit brengt een hoger zuurgehalte met zich mee, waardoor ze langer bewaard kunnen worden. Door het warmer wordende klimaat heeft de Saar steeds meer het voordeel dat het in het Mosel gebied de koelste regio is. De bodem werkt op twee manieren gunstig mee. In de eerste plaats is er de ligging van de wijngaarden, op de steile hellingen van de oever van de Moezel en de zijrivieren. De mooiste hellingen liggen op het westen, deze krijgen de meeste zonuren. De variatie in de kwaliteit van de wijngaarden is enorm. De Moezel is de Duitse rivier met de meeste bochten, hierdoor liggen de hellingen in alle richtingen. Daarnaast is er de ondergrond zelf. De beste bodem bevat veel leisteen. Dat heeft de eigenschap de zonnewarmte van overdag in de avonduren vast te houden en daarmee de druiven nog wat extra te verwarmen. Daardoor verloopt het rijpingsproces geleidelijk. Op de vlakkere delen langs de rivier staat vooral müller-thurgau.
Serveren bij: Bij visgerechten, schaal en schelpdieren, lichte vleesgerechten en gevogelte, groentegerechten, asperges, pasta’s, gedroogde hammen en worstsoorten, milde romige kazen.
Serveertemperatuur: 8 à 10ºC
Overige informatie: Al in de Romeinse tijd werd hier wijn gemaakt. De huidige traditionele gebouwen van Van Volxem staan deels op funderingen uit die tijd. Streven van Van Volxem bij de droge wijnen is een verteerbare wijn met een alcoholpercentage van rond de 12%.

Rivesaltes Domaine des Schistes VDN Solera
16% alc
Classificatie: A.C. Rivesaltes
Soort wijn: Krachtige zoete witte wijn
Sluiting: Kurk
Biologisch: Biologisch
Land: Frankrijk
Streek:Roussillon
Producent:Domaine des Schistes, Estagel
Druivenras(sen): macabeu, grenache gris
Karakter:
Amberkleurig met een rijk aroma van gedroogd fruit, tabak en honing, karakteristiek voor de oude Rivesaltes uit de regio. In de smaak iets van walnoten, honing en sinaasappelschil met een rijk en zwoel mondgevoel dat lang nablijft.
Wijnbereiding:
De druiven krijgen een korte schilweking en worden dan direct geperst, waarna de gisting begint. Tijdens de gisting wordt er neutrale wijnalcohol toegevoegd (mutage sur môut) waardoor de gisting stopt. De gisting en het eerste gedeelte van de rijping gebeurt op cementen cuves en oude foeders, grote houten vaten. Om positieve oxidatie te bevorden worden de vaten niet geheel bijgevuld. De verfijning vindt plaats in eikenhouten demi-muids waarbij de wijn wordt vermengd volgens het 'solera' systeem. De stokken zijn 40 jaar oud, het rendement is slechts 30hl/ha.
Gegevens producent:
Jacques en Nadine Sire zijn sinds 1990 de enthousiaste eigenaren van Domaine des Schistes in Estagel. Dit fraaie dorpje ligt in het beste deel van de Roussillon, het verweerde, ruige gebied aan de voet van de Pyreneeën. De 55 ha grote wijngaard bestaat uit voornamelijk een rotsachtige bodem van mergel, hier en daar kalk en gelaagde schiste, oftewel leisteen. De ruim 40 jaar oude wijnstokken zijn carignan, grenache noir, syrah, lladoner pelut (garnacha peluda) en nog iets grenache blanc. De helft van hun wijnen zijn bestemd voor de export, de verkoop vindt bijna geheel in restaurants plaats. Domaine des Schistes is een exponent van de grote mogelijkheden van dit gebied. De Franse wijnpers verbaast zich er over, dat Jacques en Nadine en zoon Mickaël, elk jaar weer de wijnen van hun domein naar een hoger niveau weten te tillen. Sinds de jaargang 2007 is zoon Mickaël als gediplomeerd oenoloog mede verantwoordelijk voor het hoge niveau van de wijnen.
Gebied gegevens: De Roussillon is het zuidelijkste gedeelte van het vasteland van Frankrijk en heeft een Middellands zeeklimaat. Door een grote verscheidenheid van bodem en microklimaten (terroirs) en het gebruik van een 20-tal veelal lokale druivenrassen, is er een zeer gevarieerd aanbod aan wijnen. Momenteel komen er werkelijk juwelen van wijnen vandaan. Was er in de eerste helft van de vorige eeuw nog meer dan 70.000 ha in productie, momenteel ligt dit rond de 40.000 ha. Dit is het gevolg van het streven naar meer kwaliteitswijnen. De bodem varieert van kalk en mergel tot graniet en leisteen; deze laatste is een arme grondsoort die moeilijk water vasthoudt. De wortels van de wijnstok moeten zich tussen de leisteenplaten doorpersen op zoek naar vocht, een ideaal uitgangspunt om kwaliteitswijnen te produceren.
Serveren bij:
Perfect bij foie gras met vijgen, chocoladetaart, desserts met noten en specerijen (mousse au paind’épices), rijpe kazen en bij een mooie sigaar.
Serveertemperatuur: 12 à 14 C
Overige Informatie:
Voor deze Rivesaltes worden de druiven, perceel na perceel, handmatig geplukt op basis van volledige (over)rijpheid waarbij de druiven een minimaal potentieel alcoholgehalte van 15,5% moeten hebben. De oudste wijn in de Solera is momenteel 20 jaar oud. Er wordt per jaar maximaal 20 tot 30% van de oudste vaten gebotteld, dit om de kwaliteit te bewaken.
Allergenen: sulfieten

Vasse Felix ‘Filius’ Chardonnay
Kleur:Volle witte wijn
Land:Australië
Streek:Western Australia,Margaret River
Producent:Vasse Felix, Cowaramup
Druivenrassen:chardonnay
Karakter:Complexe, rijke aanzet met in de geur tropisch fruit, ananas, kruiden, kokos. De smaak is vol, met sappig rijk fruit o.a. citrus, vrij intens en goed in balans. In de afdronk veel rijp fruit, licht eiken en iets rokerig.
Wijnbereiding:Deze chardonnay werd op barrique vergist en onderging voor zuur afbouw deels de malolactische gisting. Daarna rijpte de wijn op de lie gedurende 9 maanden verder op kleine eiken vaten, waardoor de smaak van eiken beperkt aanwezig is.
Producent gegevens:Vasse Felix was in 1967 het eerste wijnbedrijf op commerciële basis in Western Australia. Opgericht door Dr. Tom Cullity heeft Vasse Felix nu een rijke geschiedenis in het produceren van topklasse wijnen. Nadat het wijnhuis in 1987 werd overgenomen door de familie Holmes à Court, is de kwaliteit door investeringen en uitbreidingen sterk toegenomen. De productie bestaat uit 2,5 miljoen flessen, waarvan 1 miljoen van de 160 ha van Vasse Felix en de rest van 150 ha wijngaard nabij Jindon. Tevens worden, zoals in Australië gebruikelijk is, op contractbasis druiven bijgekocht. De wijngaard van Vasse Felix ligt 120 meter boven zeeniveau, de bodem bestaat uit rode leem met een ondergrond van klei. Alle moderne technieken om de kwaliteit te verbeteren worden toegepast. Wijnmaker Virginia Willcock maakt hier al ruim 20 jaar de wijnen. De laatste jaargangen is zij overgegaan naar gebruik van natuurlijke gisten en gedeeltelijke hele trossen fermentatie. Dit levert enorm veel spanning in haar wijnen, gecombineerd met verfijnd houtgebruik. Rood is zo goed als goede Bordeaux, wit als Bourgogne. Virginia is in 2012 uitgeroepen als ‘Australian Winemaker of the Year’ en Vasse Felix als beste ‘New World Winery of 2017’.
Gebied gegevens:Ruim 200 km ten zuiden van Perth in Western Australia ligt het wijngebied Margaret River. De eerste druiven werden geplant in 1965, momenteel zijn 2500 hectaren met wijnstokken beplant. Het gebied behoort door de invloed van de zee tot de koelste van heel Australië. Juist die meer ingetogen, frisse stijl wordt bij liefhebbers zeer gewaardeerd. De meest aangeplante druivenrassen voor rood zijn cabernet sauvignon, shiraz en pinot noir, voor wit chardonnay, semillon en sauvignon blanc. Margaret River moet het puur hebben van hoge kwaliteit, het volume is zeer beperkt. Export is van oudsher zéér belangrijk, met 1.7 miljoen inwoners is de lokale markt beperkt en de bevolkte delen van Australië, waar trouwens ook wijn gemaakt wordt, liggen op minimaal 3000 km.
Serveren bij:Bij rijke visgerechten (ook gerookt), schaaldieren gegrild/geroosterd, blank vlees en gevogelte in romige combinaties, pasta’s, groentegerechten, salades.
Serveertemperatuur:10 à 12ºC

Schmidt Elite Classic Caviar
Baeri (classic) Caviar is licht gezouten om haar delicate aroma naar voren te brengen. Door de grootte van de eitjes en de variatie in kleur zal Schmidt Elite Classic kaviaar met haar subtiele notensmaak uw smaakpapillen strelen.
Mooie upgrade voor de feestdagen!


Aldea Verdejo (Alcoholvrij)
Kleur: Alcoholvrije witte wijn
Land: Spanje
Producent: Producto de Aldea, Valga, Pontevedra
Druivenrassen: verdejo
Karakter: Wijn gemaakt van 100% verdejo, bleekgeel van kleur met in de neus aromatische geuren van fris fruit zoals appel, kiwi, passiefruit, “druivig”, sappig en een klein restzoetje.
Wijnbereiding: De druiven ondergaan net als in de normale wijnbereiding een alcoholische vergisting in het land van herkomst. De spinning cone techniek is een alcohol verwijder systeem met draaiende kegelvormige kolommen, dat gebruik maakt van een two-stage methode voor het scheiden van vluchtige aroma’s- en essences en alcohol. De draaiende kegelvormige kolommen worden gebruikt in een vorm van vacuümdestillatie bij lage temperatuur om de alcohol voorzichtig uit de wijn te extraheren. Hierdoor wordt het effect op de smaak van de wijn behouden.
Serveren bij: Als alcoholvrij aperitief en als alternatieve begeleiding bij het eten, houd wel rekening met iets restzoet in combinaties met gerechten.
Serveertemperatuur: 6 à 8ºC

Lussory Tempranillo (Alcoholvrij)
Kleur: Alcoholvrije rode wijn
Land: Spanje
Producent: Lussory Wines, Santiago de Compostela
Druivenrassen: tempranillo
Karakter: Wijn gemaakt van de tempranillo druif, met name bekend uit de beroemde Rioja- streek in Spanje. In de geur ‘druivig’ fruit en aroma’s van kersen en bramen, iets aards. In de smaak veel fruit, sappig met een klein zoetje in de afdronk.
Wijnbereiding: De alcohol wordt uit de wijn gehaald door middel van vacuüm. De basiswijn met alcohol wordt in een glazenbuis van 22 meter hoog gegoten. Rondom de buis zitten uitstulpingen waar de alcohol middels een vacuümmethode uit de wijn wordt getrokken. Door vele filters en vertragingen in de buis, wordt onderin de alcoholvrije wijn opgevangen. Dit wordt in totaal vier keer gedaan waardoor de alcohol van 12% naar 9% gaat en van 9% tot 6%, van 6% tot 3% van 3% tot < 0% Dit alles gebeurt op 32 graden Celsius. Hierdoor blijft de smaak van de basiswijn zoveel mogelijk behouden zonder de alcohol. Deze wijn is ook 100% alc. vrij en Halal gecertificeerd.
Serveren bij: Als alcoholvrij aperitief en als alternatieve begeleiding bij het eten, houd wel rekening met iets restzoet in combinaties met gerechten.
Serveertemperatuur: 16ºC



Manchego D.O.P. 4 maanden, La Mancha Spanje
Morbier Aop Affine, Morbier (Jura) Frankrijk
Rochebaron, Beauzac, Frankrijk
St. Maure de Touraine AOP Fermier, Frankrijk
Epoisses, Gevrey Chambertin Frankrijk

Petit Brie, Brest Frankrijk
Manchego D.O.P. 4 maanden, La Mancha Spanje
Pérail Papillon, Aveyron, Frankrijk
Rochebaron, Beauzac, Frankrijk
Epoisses, Gevrey Chambertin Frankrijk
Geschikt voor zwangere vrouwen.

Met deze steker kunt u de voorgerechten van Parkheuvel, de Kromme Watergang en Brut172 net zo mooi krijgen als op de foto. Ook onmisbaar om in huis te hebben voor iedere hobbykok.

Cadeaucheque 250 euro. Als jij bij je winkelmand het chequenummer intikt wordt er €250,- afgetrokken van je totale besteding. Als je besteding lager is dan €250,- kan je het restant gebruiken voor een toekomstige bestelling.
5-gangenmenu combi menu vegetarisch
Inclusief brood van Vanmenno
Aan de Poel - Thaise pastinaaksoep en een eclair met crème van eekhoorntjesbrood
Parkheuvel - Rode Biet Dry-aged, Kwartel ei, little gem, punt radijs, pijnboompitten
de Librije - Gebakken bloemkool, kerrie madras, gerookte amandel
Bolenius - Knolselderij, hete bliksem, wortel miso, gefermenteerde knoflook, wortel met abrikoos
Groene Lantaarn - Taartje van yuzu met ananas en kokos-crèmeux
INSTRUCTIEVIDEO
Bijpassende wijnen & bijzondere extra's
met deze knop

Classificatie: Qualitätswein, VDP Gutsriesling
Soort wijn: Lichte witte wijn
Sluiting: Kurk
Land: Duitsland
Streek: Mosel
Producent: Weingut Van Volxem, Wiltingen
Druivenras(sen): riesling
Karakter:
Krachtige frisse, aromatische geur van vlierbloesem en perzik. Droge rinsige inzet, met veel body en sap en vervolgens een aangename mineraliteit met geïntegreerde frisse zuren en een zijdezachte afdronk met concentratie, lengte en finesse.
Wijnbereiding:
Na een handmatige oogst gaan de druiven van 30 jaar oude stokken deels in roestvrij stalen tanks en deels in foeders voor inweking en uiteindelijk vergisting met wilde, druifeigen gisten. Er vindt bij deze wijn geen malolactische gisting plaats. Dit totale proces van vinificatie en lagering neemt ca. 6 tot 7 mnd in beslag, men gebruikt een minimum aan zwavel, waarna botteling zonder klaring plaatsvindt.
Gegevens producent:
Dit domein bevindt zich in het historische centrum van Wiltingen, een van de bekendste wijnbouwgemeenten aan de Saar. Als voormalig kloosterwijngoed van de Luxemburgse Jezuïeten beschikte het reeds in het begin van de 18e eeuw over grote percelen wijngaarden in de beste wijnbergen van Wiltingen zoals Scharzhofberger, Kupp, Klosterberg en Gottesfuss. In 2003 werd er nog de Kanzemer Altenberg aan toegevoegd die net zoals de andere wijngaarden in 1868 als Grand Cru werd geklasseerd. De gemiddelde leeftijd van de stokken bedraagt 40 jaar met uitschieters zoals de 120 jaar oude wortelechte stokken in de Gottesfuss, een van de steilste en meest gerenommeerde Saarpercelen. Wortelechte onderstokken kan op leisteen omdat de druifluis hier niet in kan aarden. Roman Niewodniczanski die in 2000 het domein overnam en volledig restaureerde is een telg uit de Bittburger dynastie. Zijn drang naar kwaliteit is ontoombaar en zijn streven is om optimaal de verschillende top terroirs (steile mineraalrijke leisteen, zandsteen en rhyoliet) te laten spreken. Hiervoor zijn grote investeringen gedaan in de wijnbergen en de druiven worden steeds laat en handmatig in verschillende fasen eind oktober/november geplukt.
Gebied gegevens:
Het wijngebied Mosel, waaronder ook de zijrivieren de Saar en de Ruwer gerekend worden, is een van de mooiste wijnstreken van Duitsland. Er komen prachtige wijnen vandaan, vooral op basis van de vermaarde rieslingdruif. Dat deze druif het in deze streek tussen Koblenz en Trier het zo goed doet heeft te maken met een combinatie van klimaat en bodem. Het koele, noordelijke klimaat zorgt ervoor dat de druif lang moet rijpen en mooie zuren opbouwd. De bodem werkt op twee manieren gunstig. In de eerste plaats is er de ligging van de wijngaarden, op de steile hellingen van de oever van de Moezel en de zijrivieren. De mooiste hellingen liggen op het westen, deze krijgen de meeste zonuren. De variatie in de kwaliteit van de wijngaarden is enorm. De Moezel is de Duitse rivier met de meeste bochten, hierdoor liggen de hellingen in alle richtingen. Daarnaast is er de ondergrond zelf. De beste bodem bevat veel leisteen. Dat heeft de eigenschap de zonnewarmte van overdag in de avonduren vast te houden en daarmee de druiven nog wat extra te verwarmen. Daardoor verloopt het rijpingsproces geleidelijk.
Serveren bij:
Aperitief, bij visgerechten ( niet gerookte ) zoals ceviche, schaal en schelpdieren, sushi's of andere Aziatische, ook pittige smaken, romige frisse kazen.
Serveertemperatuur: 8 à 10 C
Al in de Romeinse tijd werd hier wijn gemaakt, de huidige gebouwen van Van Volxem staan deels op funderingen uit die tijd. Streven van Van Volxem bij de droge wijnen is een verteerbare wijn met een alcoholpercentage van rond de 12%.
Allergenen: sulfieten

Weissburgunder
Classificatie: Qualitätswein
Kleur: Volle witte wijn
Land: Duitsland
Streek: Mosel-Saar
Producent: Weingut Van Volxem, Wiltingen
Druivenrassen: weissburgunder (pinot blanc)
Karakter: Veel geur met rijp exotisch fruit en bloemen in de neus. De volle inzet met filmend en romig karakter en de lichte hint van hout geven de wijn een rijk en geconcentreerd karakter. De ondergrond van leisteen, kalksteen en ook nog zand en rhyoliet geeft de wijn een gelaagdheid en elegantie.
Wijnbereiding: Na een handmatige oogst gaan de druiven in roestvrij stalen tanks voor inweking en uiteindelijk vergisting met wilde, druifeigen gisten. Dit totale proces van vinificatie en lagering op RVS en barrique neemt circa 6 tot 7 maanden in beslag en men gebruikt een minimum aan zwavel, waarna botteling, zonder klaring plaatsvindt in mei.
Producent gegevens: Dit domein bevindt zich in het historische centrum van Wiltingen, een van de bekendste wijnbouwgemeenten aan de Saar. Als voormalig kloosterwijngoed van de Luxemburgse Jezuïeten beschikte het reeds in het begin van de 18e eeuw over grote percelen wijngaarden in de beste wijnbergen van Wiltingen zoals Scharzhofberger, Kupp, Klosterberg en Gottesfuss. In 2003 werd er nog de Kanzemer Altenberg aan toegevoegd die net zoals de andere wijngaarden in 1868 als Grand Cru werd geklasseerd. De gemiddelde leeftijd van de stokken bedraagt 40 jaar met uitschieters zoals de 120 jaar oude wortelechte stokken in de Gottesfuss, een van de steilste en meest gerenommeerde Saarpercelen. Wortelechte onderstokken kan op leisteen omdat de druifluis hier niet in kan aarden. Roman Niewodniczanski die in 2000 het domein overnam en volledig restaureerde is een telg uit de Bittburger dynastie. Zijn drang naar kwaliteit is ontoombaar en zijn streven is om optimaal de verschillende top terroirs (steile mineraalrijke leisteen, zandsteen en rhyoliet met name in Ürzig) te laten spreken. Hiervoor zijn grote investeringen gedaan in de wijnbergen en de druiven worden steeds laat en handmatig in verschillende fasen eind oktober/november geplukt. In 2019 is de nieuwe ultra moderne kelder in gebruik genomen, een op zijn minst architectonisch opvallend gebouw in de nog steeds klassieke Saar/Mosel regio.
Gebied gegevens: Het wijngebied Mosel, waaronder ook de zijrivieren de Saar en de Ruwer gerekend worden, is het oudste en één van de mooiste wijnstreken (totaal bijna 8.800 ha) van Duitsland. Er komen prachtige wijnen vandaan, vooral op basis van de vermaarde rieslingdruif. Dat deze druif het in deze streek tussen Koblenz en Trier het zo goed doet heeft te maken met een combinatie van klimaat en bodem. Het koele, noordelijke klimaat zorgt ervoor dat de druif lang moet rijpen en mooie zuren behouden blijven. Het Saar Bereich is minder beschut tegen de koude wind en daarom zijn deze wijnen vaak wat gereserveerder in structuur. Dit brengt een hoger zuurgehalte met zich mee, waardoor ze langer bewaard kunnen worden. Door het warmer wordende klimaat heeft de Saar steeds meer het voordeel dat het in het Mosel gebied de koelste regio is. De bodem werkt op twee manieren gunstig mee. In de eerste plaats is er de ligging van de wijngaarden, op de steile hellingen van de oever van de Moezel en de zijrivieren. De mooiste hellingen liggen op het westen, deze krijgen de meeste zonuren. De variatie in de kwaliteit van de wijngaarden is enorm. De Moezel is de Duitse rivier met de meeste bochten, hierdoor liggen de hellingen in alle richtingen. Daarnaast is er de ondergrond zelf. De beste bodem bevat veel leisteen. Dat heeft de eigenschap de zonnewarmte van overdag in de avonduren vast te houden en daarmee de druiven nog wat extra te verwarmen. Daardoor verloopt het rijpingsproces geleidelijk. Op de vlakkere delen langs de rivier staat vooral müller-thurgau.
Serveren bij: Bij visgerechten, schaal en schelpdieren, lichte vleesgerechten en gevogelte, groentegerechten, asperges, pasta’s, gedroogde hammen en worstsoorten, milde romige kazen.
Serveertemperatuur: 8 à 10ºC
Overige informatie: Al in de Romeinse tijd werd hier wijn gemaakt. De huidige traditionele gebouwen van Van Volxem staan deels op funderingen uit die tijd. Streven van Van Volxem bij de droge wijnen is een verteerbare wijn met een alcoholpercentage van rond de 12%.

Chardonnay 'Blauw' Kiezelingenbos
Producent: Wijnkasteel Genoels-Elderen
Classificatie: Haspengouw, gecontroleerde oorsprongsbenaming
Soort Wijn: Volle witte wijn
Druivenras(sen): chardonnay
Sluiting: Kurk
Land: België
Wijnregio: Haspengouw
Gebied: Riemst
Karakter: Goudgele kleur. In de geur klassiek chardonnay met tonen van hout, brood en wit fruit, zeer speciaal. In de mond opnieuw veel fruit, droog, rijk met aangename zuren en zachte tonen van hout/vanille.
Wijnbereiding: De gisting vindt plaats voor 50% in roestvrijstalen tanks en 50% in eikenhouten vaten evenals de rijping sur lie voor 12 maanden. Aansluitend vindt de assemblage plaats en een rijping van 6 maanden op RVS cuves en 1 jaar op fles, bewaar potentieel 4-6 jaar.
Gebied gegevens: Het eerste kasteel Genoels-Elderen werd in de 13e eeuw gebouwd in opdracht van Godenoel van Elderen en werd vervolgens in 1407 door de Tongenaren plat gebrand. In de 18e eeuw werd de tweede versie door de Fransen verbrand. Na de laatste verbouwing in 1859 werd ook meteen de mooie tuin aangelegd geïnspireerd door de tuinen van Versailles. Er zijn bewijzen dat er al in de tijd van de Romeinen wijnbouw bedreven werd in Genoels-Elderen. Haspengouw is gekwalificeerd als kwaliteitswijn met gecontroleerde oorsprongsbenaming. Nu is de Belgische wijnbouw weer helemaal terug van weg geweest. Dit geldt zeker voor de wijnen van het wijnkasteel, getuige de mooie prijzen die de wijnen van Genoels-Elderen hebben gewonnen bij wedstrijden in binnen- en buitenland.
Gegevens producent Midden jaren 80 van de vorige eeuw kocht Jaap van Rennes het wijnkasteel Genoels-Elderen, hij ging een nieuwe uitdaging aan: wijn maken op een unieke locatie. De bodem (ondergrond mergel en aan de oppervlakte leem) is zeer geschikt voor wijnbouw. Dat deze bodem zeer veel gelijkenis vertoont met die in de Bourgogne was dan ook de reden chardonnay en pinot noir aan te planten. In 1991 werd begonnen met 4,5 ha, op dit moment zijn dat 22 hectare met een plantdichtheid van 4.300 stokken per hectare. Er worden geen onkruidbestrijdingsmiddelen gebruikt; er wordt machinaal geschoffeld en gewied, dat is tijdrovender maar ook milieuvriendelijker en uiteindelijk beter voor de wijn. In augustus wordt een teveel aan druiven weggeknipt, de gemiddelde opbrengst is daardoor zeer laag, met minder dan 40 hl/ha. De oogst is handmatig of machinaal afhankelijk van de omstandigheden en vindt plaats van september t/m november. Van de totale wijngaard is 18 hectare aangeplant met chardonnay, 4 hectare met pinot noir, en een halve hectare pinot gris. In de fraaie 13e eeuwse kelder liggen 150 barriques van Frans eiken uit Allier en de Vogezen, gemiddelde productie per jaar is 110.000 flessen. Daarmee is Genoels-Elderen het grootste wijnbedrijf van België. De dochter van oprichter Jaap, Joyce is na een gedegen opleiding, de keldermeester. Een bezoek aan het kasteel is zeer de moeite waard, jaarlijks komen er 15.000 bezoekers.
Serveren bij: Als aperitief, bij lichte visgerechten (ook gerookt) schelpdieren vooral oesters, plateau fruits de mer, pasta’s, groentegerechten, salades.
Serveertemperatuur: 12 à 14ºC
Overige informatie: Kiezelingenbos is een perceel van 11,5 ha achter het kasteel. Hiervan is 8,5 ha chardonnay en 3 ha pinot noir, geplant in 1993, 2009 en 2010. Dit is momenteel de grootste wijngaard van België.
Allergeen: ei, melk, sulfieten

Illivio Friuli Colli Orientali
Classificatie: DOC Friuli Colli Orientali
Kleur: Krachtige witte wijn
Land: Italië
Streek: Friuli-Venezia Giulia,Friuli Colli Orientali
Producent: Livio Felluga, Brazzano di Cormons
Druivenrassen: chardonnay, picolit, pinot bianco (pinot blanc)
Karakter: Bleekgele, iets groene kleur. Rijke, maar elegante geur van bloemen, vanille en wit fruit. De aanzet is vol en rijk, mooie frisse zuren omspoelen het sappige fruit met beschaafd eiken. Zeer intense wijn met een brede, weelderige smaak, maar tevens verfijnd en plezierig.
Wijnbereiding: De oogst is half september, de druiven worden met de hand geoogst in kleine bakjes. Na het ontstelen weken de schillen een korte tijd in het sap, dan volgt een zachte persing en wordt de most geklaard door bezinking. Vergisting en aansluitend rijping vinden gedurende 10 maanden plaats in Franse barriques, kleine houten vaten van 225 liter, waarvan 40% jaarlijks vernieuwd wordt. Gedurende de rijping wordt het bezinksel regelmatig door de jonge wijn geroerd, dit noemt men de bâtonnage, waardoor de smaak rijker en zachter wordt. Dan wordt de wijn geklaard en in juli gebotteld, waarna de wijn op fles nog 16 maanden rijpt, alvorens deze in de handel gebracht wordt.
Producent gegevens: Livio Felluga produceert reeds 5 generaties wijnen van het hoogste niveau in noordoost Italië. De wijngaarden lagen in het vlakke laagland nabij Triëst (Istrië) aan de kust. Maar Livio onderkende al snel de kwaliteit van de koele heuvels en in 1953 besloot Livio (1914-2016) grond te kopen in de heuvels nabij Brazzano. Sinds 1956 sieren de flessen het unieke etiket, een oude kaart van de regio. In de loop der tijd werden steeds meer percelen wijngaard bijgekocht op de beste gronden. Momenteel beschikt men over 160 ha wijngaard, waar fantastisch wit en voorbeeldig rood wordt gemaakt. In 2010 werden gebouwen en wijngaarden van het legendarische Abbazia di Rosazzo gepacht, een klooster uit 1070, dat bekend staat als het epicentrum van de wijnbouw in Friuli. Felluga is een familiebedrijf, waarin de vier kinderen van Livio werkzaam zijn met commerciële man Maurizio en wijnmaker Andrea aan het roer.
Gebied gegevens: Friuli (een kleine 19.000 ha) is een wijnbouwgebied in het uiterste noordoosten van Italië, grenzend aan Slovenië. Het gebied kent verschillende onderverdelingen. De betere wijngaarden liggen wat hogerop in de heuvels, waar vaak mist en nevel voorkomen. De lage temperatuur gedurende de nacht zorgt voor frisse, zuivere wijnen met voldoende spanning. De bodem bevat veel mergel en zandsteen. In het gebied staan internationale druivenrassen aangeplant als sauvignon, chardonnay, pinot bianco, merlot, cabernet sauvignon enz. Daarnaast kent Friuli veel lokale rassen, te weten de ribolla gialla, de friulano, verduzzo en de picolit voor wit en voor rood de schioppettino (ook wel ribolla nera genoemd), de refosco, pignolo en de tazzelenghe. 75% van de productie is wit. Friuli-Venezia Giulia kent een 9-tal DOC’s en 4 DOCG’s. De beste DOC-gebieden zijn Friuli Colli Orientali en Collio.
Serveren bij: Bij rijke visgerechten en schaaldieren, blank vlees, Iberico, gevogelte, gekruide gerechten met Aziatische of Arabische smaken, groentegerechten, salades, romige wit en roodflorakazen.
Serveertemperatuur: 14ºC
Overige informatie: De ‘Illivio’ is een hommage aan vader Livio, die het bedrijf een internationale uitstraling heeft weten te geven. De wijn is gemaakt van hoofdzakelijk de pinot bianco druif, die elders vaak plezierige wijnen levert, maar zelden de kwaliteit haalt, die hier bij Livio Felluga in Friuli bereikt wordt.

Château Filhot, Sauternes
Producent: Anne-Laure Dufour Bonnard
Classificatie: AOP Barsac, Sauternes
Soort Wijn: Volle zoete witte wijn
Druivenras(sen): sémillon 80%, sauvignon blanc 18%, muscadelle 2%
Sluiting: Kurk
Land: Frankrijk
Wijnregio: Bordeaux
Gebied: Graves & Sauternes
Karakter: In grote jaren zeer aromatisch, rijk aan geuren van rijp gekonfijt fruit, honing, vanille van de houtrijping. Naast de volle, weelderige zoetheid bevat de wijn een opmerkelijke frisheid dankzij de frisse zuren die er tevens voor zorgen dat de wijn goed kan ouderen.
Wijnbereiding: Onder de juiste omstandigheden trekken de rijpe druiven hier een schimmelvorm aan die goed gedijt bij de uit de rivier opstijgende ochtendnevel. Deze schimmel, de Botrytis Cinerea (pourriture noble) perforeert de schil waardoor het sap in de druif wordt geconcentreerd en zeer suikerrijk wordt. Ook geeft de pourriture noble de wijn bijzondere smaaknuances en veel verfijning. De oogst gebeurt in 4 tot 5 plukgangen, elke keer worden alleen de aangetaste druiven uit de tros weggeknipt. Na de gisting rijpt de wijn, afhankelijk van het oogstjaar nog 10 à 15 maanden op nieuwe eiken barriques, houten vaten van 225 liter.
Gebied gegevens: Sauternes is de naam van een klein wijngebied van bijna 2.000 hectare aan de linkerkant van de rivier de Garonne. Het is een relatief vlak gebied, gelegen zo’n 40 km van de stad Bordeaux. Het gebied omvat 5 dorpjes, t.w. Sauternes, Fargues, Bommes, Preignac en Barsac. De bodem van Sauternes (wat hoger gelegen en heuvelachtiger) bevat veel kiezel en in Barsac (mag een eigen herkomstbenaming voeren voor de 850 ha wijngaard) juist vaak veel meer kalksteen. Hier worden de mooiste zoete wijnen van Frankrijk gemaakt. Door het gebied loopt een riviertje, de Ciron, die belangrijk is voor de vorming van de botrytis. Deze speciale schimmel ontwikkelt zich in het warme, vochtige najaar en bedekt via de ochtendnevel de rijpe druiven. Door de hitte van de dag groeien de schimmels snel, zij perforeren de schil, waardoor een deel van het sap wegloopt, er resteert dan een hoogwaardig concentraat van suikers en geur- en smaakstoffen. Dit proces noemt men de ‘pourriture noble’, oftewel ‘edele rotting’. Droge witte wijnen uit deze beroemde streek moeten als Bordeaux Blanc verkocht worden.
Gegevens producent: Château Simon is sinds 1814 eigendom van de familie Dufour. Op de 38 hectare wijngaard staan zowel witte als rode druiven aangeplant. Ongeveer 17 hectare wordt gebruikt voor het produceren van Sauternes. De overige 21 ha wijngaarden worden gebruikt voor de productie van witte en rode AOP Graves en witte en rode AOP Bordeaux wijnen. De bodem bevat hier veel kalk en klei met hier en daar concentraties kiezel. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken van Château Simon is 30 jaar, per ha staan 6.000 wijnplanten. Sinds 1983 werkt men al aan het terugdringen van het gebruik van pesticides en insecticiden. Er werken nu 3 generaties Dufour in het bedrijf, er is veel kennis op het gebied van wijnbouwbeheer en vinificatie. Anne-Laure en pauline zijn de jongste generatie die op château Simon zorgen voor de altijd hoge kwaliteit voor een zeer nette prijs.
Serveren bij: Bij rilette’s, ganzenlever of eendenlever, stoofgerechten van blank gevogelte en paddenstoelen, desserts van rood fruit, perzik, abrikoos, peer, crème brulée en klassieke soufflé’s.
Serveertemperatuur 10 à 12ºC
Overige informatie Bij langdurige regen in het najaar kan de ‘edele’ rotting veranderen in een schadelijke variant, de ‘grijze’ rotting. Dan is de oogst verloren, en wordt in het slechtste geval dat jaar geen wijn gemaakt. Wijnen uit de AOP Barsac mogen ook als AOP Sauternes op de markt gebracht worden. Dit wordt in de export vaak gedaan omdat Sauternes bekender is dan Barsac.

Vasse Felix ‘Filius’ Chardonnay
Kleur:Volle witte wijn
Land:Australië
Streek:Western Australia,Margaret River
Producent:Vasse Felix, Cowaramup
Druivenrassen:chardonnay
Karakter:Complexe, rijke aanzet met in de geur tropisch fruit, ananas, kruiden, kokos. De smaak is vol, met sappig rijk fruit o.a. citrus, vrij intens en goed in balans. In de afdronk veel rijp fruit, licht eiken en iets rokerig.
Wijnbereiding:Deze chardonnay werd op barrique vergist en onderging voor zuur afbouw deels de malolactische gisting. Daarna rijpte de wijn op de lie gedurende 9 maanden verder op kleine eiken vaten, waardoor de smaak van eiken beperkt aanwezig is.
Producent gegevens:Vasse Felix was in 1967 het eerste wijnbedrijf op commerciële basis in Western Australia. Opgericht door Dr. Tom Cullity heeft Vasse Felix nu een rijke geschiedenis in het produceren van topklasse wijnen. Nadat het wijnhuis in 1987 werd overgenomen door de familie Holmes à Court, is de kwaliteit door investeringen en uitbreidingen sterk toegenomen. De productie bestaat uit 2,5 miljoen flessen, waarvan 1 miljoen van de 160 ha van Vasse Felix en de rest van 150 ha wijngaard nabij Jindon. Tevens worden, zoals in Australië gebruikelijk is, op contractbasis druiven bijgekocht. De wijngaard van Vasse Felix ligt 120 meter boven zeeniveau, de bodem bestaat uit rode leem met een ondergrond van klei. Alle moderne technieken om de kwaliteit te verbeteren worden toegepast. Wijnmaker Virginia Willcock maakt hier al ruim 20 jaar de wijnen. De laatste jaargangen is zij overgegaan naar gebruik van natuurlijke gisten en gedeeltelijke hele trossen fermentatie. Dit levert enorm veel spanning in haar wijnen, gecombineerd met verfijnd houtgebruik. Rood is zo goed als goede Bordeaux, wit als Bourgogne. Virginia is in 2012 uitgeroepen als ‘Australian Winemaker of the Year’ en Vasse Felix als beste ‘New World Winery of 2017’.
Gebied gegevens:Ruim 200 km ten zuiden van Perth in Western Australia ligt het wijngebied Margaret River. De eerste druiven werden geplant in 1965, momenteel zijn 2500 hectaren met wijnstokken beplant. Het gebied behoort door de invloed van de zee tot de koelste van heel Australië. Juist die meer ingetogen, frisse stijl wordt bij liefhebbers zeer gewaardeerd. De meest aangeplante druivenrassen voor rood zijn cabernet sauvignon, shiraz en pinot noir, voor wit chardonnay, semillon en sauvignon blanc. Margaret River moet het puur hebben van hoge kwaliteit, het volume is zeer beperkt. Export is van oudsher zéér belangrijk, met 1.7 miljoen inwoners is de lokale markt beperkt en de bevolkte delen van Australië, waar trouwens ook wijn gemaakt wordt, liggen op minimaal 3000 km.
Serveren bij:Bij rijke visgerechten (ook gerookt), schaaldieren gegrild/geroosterd, blank vlees en gevogelte in romige combinaties, pasta’s, groentegerechten, salades.
Serveertemperatuur:10 à 12ºC

Schmidt Elite Classic Caviar
Baeri (classic) Caviar is licht gezouten om haar delicate aroma naar voren te brengen. Door de grootte van de eitjes en de variatie in kleur zal Schmidt Elite Classic kaviaar met haar subtiele notensmaak uw smaakpapillen strelen.
Mooie upgrade voor de feestdagen!


Aldea Verdejo (Alcoholvrij)
Kleur: Alcoholvrije witte wijn
Land: Spanje
Producent: Producto de Aldea, Valga, Pontevedra
Druivenrassen: verdejo
Karakter: Wijn gemaakt van 100% verdejo, bleekgeel van kleur met in de neus aromatische geuren van fris fruit zoals appel, kiwi, passiefruit, “druivig”, sappig en een klein restzoetje.
Wijnbereiding: De druiven ondergaan net als in de normale wijnbereiding een alcoholische vergisting in het land van herkomst. De spinning cone techniek is een alcohol verwijder systeem met draaiende kegelvormige kolommen, dat gebruik maakt van een two-stage methode voor het scheiden van vluchtige aroma’s- en essences en alcohol. De draaiende kegelvormige kolommen worden gebruikt in een vorm van vacuümdestillatie bij lage temperatuur om de alcohol voorzichtig uit de wijn te extraheren. Hierdoor wordt het effect op de smaak van de wijn behouden.
Serveren bij: Als alcoholvrij aperitief en als alternatieve begeleiding bij het eten, houd wel rekening met iets restzoet in combinaties met gerechten.
Serveertemperatuur: 6 à 8ºC

Lussory Tempranillo (Alcoholvrij)
Kleur: Alcoholvrije rode wijn
Land: Spanje
Producent: Lussory Wines, Santiago de Compostela
Druivenrassen: tempranillo
Karakter: Wijn gemaakt van de tempranillo druif, met name bekend uit de beroemde Rioja- streek in Spanje. In de geur ‘druivig’ fruit en aroma’s van kersen en bramen, iets aards. In de smaak veel fruit, sappig met een klein zoetje in de afdronk.
Wijnbereiding: De alcohol wordt uit de wijn gehaald door middel van vacuüm. De basiswijn met alcohol wordt in een glazenbuis van 22 meter hoog gegoten. Rondom de buis zitten uitstulpingen waar de alcohol middels een vacuümmethode uit de wijn wordt getrokken. Door vele filters en vertragingen in de buis, wordt onderin de alcoholvrije wijn opgevangen. Dit wordt in totaal vier keer gedaan waardoor de alcohol van 12% naar 9% gaat en van 9% tot 6%, van 6% tot 3% van 3% tot < 0% Dit alles gebeurt op 32 graden Celsius. Hierdoor blijft de smaak van de basiswijn zoveel mogelijk behouden zonder de alcohol. Deze wijn is ook 100% alc. vrij en Halal gecertificeerd.
Serveren bij: Als alcoholvrij aperitief en als alternatieve begeleiding bij het eten, houd wel rekening met iets restzoet in combinaties met gerechten.
Serveertemperatuur: 16ºC



Manchego D.O.P. 4 maanden, La Mancha Spanje
Morbier Aop Affine, Morbier (Jura) Frankrijk
Rochebaron, Beauzac, Frankrijk
St. Maure de Touraine AOP Fermier, Frankrijk
Epoisses, Gevrey Chambertin Frankrijk

Petit Brie, Brest Frankrijk
Manchego D.O.P. 4 maanden, La Mancha Spanje
Pérail Papillon, Aveyron, Frankrijk
Rochebaron, Beauzac, Frankrijk
Epoisses, Gevrey Chambertin Frankrijk
Geschikt voor zwangere vrouwen.

Met deze steker kunt u de voorgerechten van Parkheuvel, de Kromme Watergang en Brut172 net zo mooi krijgen als op de foto. Ook onmisbaar om in huis te hebben voor iedere hobbykok.

Cadeaucheque 250 euro. Als jij bij je winkelmand het chequenummer intikt wordt er €250,- afgetrokken van je totale besteding. Als je besteding lager is dan €250,- kan je het restant gebruiken voor een toekomstige bestelling.
INFORMATIE
Home Cadeaushop Cadeaubonnen Pop-up diners Hoe werkt het? Chef aan huis Voor bedrijven Contact Veelgestelde vragen Over ons Privacy statement Algemene verkoops- en leveringsvoorwaarden Disclaimer Duurzaamheid Samenwerking War ChildMenu's van
A La Carte Bij Jef dinerbox de Librije dinerboxen Bolenius Parkheuvel dinerboxen Parkheuvel BBQ Noor dinerbox Restaurant Aan de Poel De Groene Lantaarn De Lindehof De Kromme Watergang Vegetarische menu's Combi menu's vis en vlees Combi menu's vlees Combi menu's vis
PRODUCTEN
Bestellen Wijnen
BLIJF OP DE HOOGTE
De lekkerste sterrengerechten thuisbezorgd? Dat kan! Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief en we houden je op de hoogte.